Duurzaamheids thema's

Sustainable developments goals

Genieten van het lekkerste fruit én bijdragen aan een betere wereld. Wij geloven dat dat kan. Door commercieel resultaat aan te laten sluiten op duurzaamheidsdoelstellingen is duurzaamheid verweven in onze bedrijfscultuur. Wij hebben onze focus verdeeld in drie segmenten.

Healthy people

Medewerkers

Onze medewerkers zijn dé succesfactor van TripleF Fruit. Daarom besteden wij veel aandacht aan gezondheid en opleiding. Wij bieden volop trainingsmogelijkheden en zorgen voor een veilige werkomgeving. Ook hebben we een ideaal werkklimaat door de realisatie van ons nieuwe kantoorpand en zorgen we dagelijks voor een heerlijk gezonde lunch.

Lokaal betrokken

We zijn gelegen in het hart van de fruitteelt. Deze regio heeft ons veel gegeven. Daarom dragen wij lokaal ons steentje bij om iets terug te doen aan de omgeving. Zo hebben wij ouderen in de omgeving een hart onder de riem gestoken in deze eenzame coronatijden.

Consumenten

We inspireren op het gebied van een gezonder leven. Onze verse producten dragen bij aan de dagelijkse vitaminebehoefte en door onze focus zijn deze producten duurzaam en betaalbaar voor iedereen. Zo kan iedereen, elke dag vers fruit eten, wat past in een verantwoord consumptiegedrag naar een gezonder leven.

Reduce waste

Wij zijn continue op zoek naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Daarom zetten wij in op ‘minder waste’ binnen de keten.

Minder waste bij de teelt

Wij streven naar volledige afname van de productie van onze telers. Wij zoeken naar evenwichtige afzetkanalen om de diverse maten en soorten te vermarkten. Dit voorkomt onnodige waste aan het begin van de keten en draagt bij aan een duurzame langetermijn relatie met onze telers.

Minder waste bij productie

Wij slaan producten op en verpakken met de grootste zorg. Onze supplychain afdeling zorgt voor een optimale doorstroomvoorraad en samen met ervaren partners zorgen wij dat de waste tot het minimum wordt beperkt.

Minder waste in de winkels

Onze verantwoordelijkheid stopt niet bij onze achterdeur. Wij helpen onze partners mee te denken en begeleiden in een optimale winkelexecutie. Tevens analyseren wij prognoses, bestelgedrag en adviseren waar nodig om een optimale voorraad/doorloop te realiseren en te optimaliseren.

Sustainable trade

Om continue te blijven werken aan een gezonder leven en in te blijven spelen op de consumentenbehoefte, is duurzame handel van essentieel belang. Daarom werken wij vanuit win-win principes binnen de gehele keten. Wij zijn transparant over kosten en zien erop toe dat iedereen binnen de keten een gezonde bedrijfsvoering kan realiseren. Dit draagt bij aan gezonde werkomstandigheden en maakt het mogelijk om samen te innoveren en te groeien.