Duurzaamheids thema's

Sustainable developments goals

Genieten van het lekkerste fruit én bijdragen aan een betere wereld. Wij geloven dat dat kan. Door commercieel resultaat aan te laten sluiten op duurzaamheidsdoelstellingen is duurzaamheid verweven in onze bedrijfscultuur. Wij hebben onze focus verdeeld in drie segmenten.

Healthy people

Opleidingen en gezonde omgeving voor iedereen

Onze medewerkers zijn dé succesfactor van TripleF Fruit. Daarom besteden wij veel aandacht aan gezondheid en opleiding. Wij bieden volop trainingsmogelijkheden en zorgen voor een veilige werkomgeving. Ook hebben we een ideaal werkklimaat door de realisatie van ons nieuwe kantoorpand en zorgen we dagelijks voor een heerlijk gezonde lunch.

Lokaal betrokken om een bijdrage te leveren

We zijn gelegen in het hart van de fruitteelt. Deze regio heeft ons veel gegeven. Daarom dragen wij lokaal ons steentje bij om iets terug te doen aan de omgeving. Zo hebben wij ouderen in de omgeving een hart onder de riem gestoken in deze eenzame coronatijden.

Consumenten inspireren naar gezondere keuzes

We inspireren op het gebied van een gezonder leven. Onze verse producten dragen bij aan de dagelijkse vitaminebehoefte en door onze focus zijn deze producten duurzaam en betaalbaar voor iedereen. Zo kan iedereen, elke dag vers fruit eten, wat past in een verantwoord consumptiegedrag naar een gezonder leven.

Reduce waste

Wij zijn continue op zoek naar manieren om onze ecologische voetafdruk te verminderen. Daarom zetten wij in op ‘minder waste’ binnen de keten.

Reduceren waste from field to fork

Wij streven naar volledige afname van de productie van onze telers. Wij zoeken naar evenwichtige afzetkanalen om de diverse maten en soorten te vermarkten. Dit voorkomt onnodige waste aan het begin van de keten en draagt bij aan een duurzame langetermijn relatie met onze telers.

Kortst mogelijke en efficiënte lijnen

Wij slaan producten op en verpakken met de grootste zorg. Onze supplychain afdeling zorgt voor een optimale doorstroomvoorraad en samen met ervaren partners zorgen wij dat de waste tot het minimum wordt beperkt.

Schap optimalisatie met aandacht voor duurzame verpakkingen

Onze verantwoordelijkheid stopt niet bij onze achterdeur. Wij helpen onze partners mee te denken en begeleiden in een optimale winkelexecutie. Tevens analyseren wij prognoses, bestelgedrag en adviseren waar nodig om een optimale voorraad/doorloop te realiseren en te optimaliseren.

Sustainable trade

Tracebility & transparantie from field to fork

Om te werken naar duurzame handel, werken wij vanuit openheid en transparantie. Wij zijn open over sourcing, kosten en logistieke lijnen om samen te werken naar duurzame oplossingen naar de toekomst. Tracebility speelt hierbij een belangrijke rol. Vanuit het in kaart brengen van de keten, analyseren en zoeken wij continue naar duurzame en efficiënte oplossingen om de keten te optimaliseren.

Win-win samenwerkingen voor een gezonde keten

Het realiseren van een gezonde keten doe je samen. Hiervoor zijn lange-termijn relaties van essentieel belang. Deze worden gevormd door te werken vanuit win-win structuren welke zijn opgezet door volledig open en transparant te zijn. Hierdoor creëer je voor iedereen een gezond verdienmodel waarbij de klant centraal blijft staan. Alleen met gezonde ketens kunnen wij continue in blijven spelen op de veranderende wereld om ons heen.

Samen innoveren naar duurzame oplossingen

Om continue in te blijven spelen op de veranderende wereld is innovatie van essentieel belang. De win-win samenwerkingen geven de mogelijkheden om te blijven innoveren en te zoeken naar duurzame oplossingen om het iedere dag beter te doen naar een gezondere wereld.